Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Viranomaiset jahtaavat – Samsung antaa kiinalaisasiakkaiden karsia roskasovelluksia puhelimista

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Samsung logo kylttiSamsungia on usein syytetty ”bloatwaren” eli monien turhien sovellusten esiasentamisesta sen myymiin puhelimiin. Esimerkiksi Galaxy S6 -malleissa käyttäjä voi halutessaan ottaa esiasennettuja sovelluksia pois käytöstä, mutta ne jäävät kuitenkin laitteeseen ja näin syövät sen tallennustilaa. Samsung ei suinkaan ole ainoa Android-puhelinvalmistaja, joka asentaa runsain mitoin sovelluksia laitteisiinsa, mutta yhtiö on kuitenkin joutunut viranomaisten silmätikuksi Kiinassa. Kuluttajien oikeuksia puolustava komissio Shanghaissa haastoikin Samsungin oikeuteen, kun ostajat valittivat puhelimiin esiasennettujen sovellusten vievän liian paljon tallennustilaa. Nyt yhtiö on ilmoittanut taipuvansa komission tahtoon.

Samsung on kertonut, että se tuo kiinalaisasiakkaille mahdollisuuden poistaa esiasennettuja sovelluksia puhelimista. Yhtiö julkaisee elokuusta alkaen ohjelmistopäivityksiä muun muassa Galaxy S6 -puhelimille, ja turhista sovelluksista eroon haluavat käyttäjät voivat käydä jälleenmyyntiliikkeissä asennuttamassa päivityksen, joka mahdollistaa esiasennettujen sovellusten poistamisen. Samsungin oikeuteen haastanut komissio ei vielä ole täysin vakuuttunut yhtiön lupauksista, eikä ole aikeissa perua haastetta. Komission mukaan oikeuskäsittelyä jatketaan ja laajennetaan, mikäli Samsung ei pidä lupaustaan.

Varmasti myös moni suomalaisasiakas mielellään siivoaisi turhat sovellukset pois Galaxystaan, mutta näillä näkymin ei kannata odottaa, että Samsung laajentaisi uutta käytäntöään Kiinan ulkopuolelle.

(Mainos: Oletko Nordean tai Aktian asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 5 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut