Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi Android tukee aiempaa laajemmin sormenjälkiä – salasanat tarpeettomia sovelluksissa?

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Nexus 6

Nexus 6

Googlen uskotaan esittelevän seuraava Android-versionsa tämän kevään Google I/O -konferenssissa. Android Lollipopin seuraaja, joka tunnetaan toistaiseksi vain nimellä Android M, saattaa lisätä sovellustason tuen sormenjälkitunnistukselle.

BuzzFeed Newsin saamien tietojen mukaan Android M:ssä on natiivi tuki sormenjälkien tunnistukselle. Tämä tarkoittaisi, että salasanojen sijaan kaikkiin yhteensopiviin sovelluksiin voisi kirjautua sormenjäljen avulla, kunhan laitteesta tunnistin löytyy.

Sormenjälkitunnistus on kiinnostanut Googlea jo pidempään. Motorolan mukaan uusimpaan Nexus 6 -puhelimeen oli tarkoitus sisällyttää tunnistin, mutta tarjolla olevaa tekniikkaa ei pidetty riittävän hyvänä. Mikäli Android M todella saa sovellustason tuen sormenjälkitunnistukselle, tullaan tunnistin taatusti näkemään tulevissa Nexus-laitteissa.

Android M:n ensiesittelyn on määrä tapahtua ensi viikolla Google I/O -tapahtumassa. Konferenssi järjestetään San Fransiscossa 28. ja 29. toukokuuta.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi