Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin Cortana-apuri suuntaa Androidille ja iOSille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kuvakaappaus Microsoftin Cortana-mainoksesta

Cortanan huomattavin kilpailija lienee Applen Siri

Microsoftin halu jakaa ohjelmistojaan mahdollisimman laajalle on nähtävästi johtanut isoon päätökseen. Reuters nimittäin kertoo, että elektroniikkajätin virtuaaliapuri Cortana aiotaan tulevaisuudessa tuoda myös Android- ja iOS-laitteille.

Microsoft kehittää parhaillaan edistyneempää versiota Cortanasta. Apuna yhtiö käyttää Einstein-nimisen tekoälyprojektin tutkimustuloksia. Microsoft Researchin johtaja Eric Horvitz kertoo, että muun muassa sähköpostien lukemiseen ja ymmärtämiseen kykenevä teknologia tulee olemaan avainasemassa Cortanan seuraavassa versiossa. Yhtiön tarkoituksena on julkaista uusittu Cortana tämän vuoden syksyllä.

Tähän asti Cortana on toiminut ainoastaan Windows Phone -laitteilla ja niilläkin rajatuilla markkina-alueilla. Syksyn ja Windows 10:n tullen Cortanan uusittu versio laajentaa reviiriään myös tietokoneille.

Tämän lisäksi apurin kehitystä tuntevat lähteet kertovat, että Microsoft aikoo julkaista Cortanan myöhemmin itsenäisenä sovelluksena. Tarkemmin Cortana-sovelluksen kerrotaan suuntaavan ainakin Android- ja iOS-alustojen tableteille ja puhelimille. Microsoft ei kuitenkaan ole toistaiseksi varmistanut kyseistä tietoa virallisesti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi