Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi selain näkyvissä – Internet Explorerin seuraaja esittäytyy videolla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

windows10Microsoftin pitkäikäinen Internet Explorer -verkkoselain tulee Windows 10:n myötä tiensä päähän. Sen tilalle yhtiö työstää parhaillaan uutta selainta, joka kulkee toistaiseksi koodinimellä Project Spartan. Microsoft esitteli uutta selaintaan alustavasti tammikuussa. Nyt Spartanista ja erityisesti sen Cortana-ominaisuuksista on saatavilla tarkempaa videokuvaa, kiitos testiversion käsiinsä saaneen WinBeta-verkkosivuston.

Project Spartan on eräs ensimmäisiä Cortanaa hyödyntäviä Windows 10 -sovelluksia. Avustajalla on selaimessa oma sivupalkkinsa, jonka saa esiin klikkaamalla yläpalkin Cortana-ikonia. Avustaja seuraa käyttäjän verkkoselaamista ja ikoni alkaa hypähdellä, mikäli Cortanalla on tarjota lisätietoa sen hetkisestä verkkosivusta.

Esimerkkinä videolla annetaan ravintolasivusto, jolle saavuttaessa Cortana alkaa ilmoittaa itsestään. Sivupalkin auettua Cortana tarjoaa ravintolasta automaattisesti lisätietoja, kuten sijainnin, aukioloajat ja käyttäjien arvosteluja. Jonkin tiedon klikkaaminen avaa uuden välilehden, jossa kyseisiä tietoja voi halutessaan tutkia tarkemmin.

Cortanalta voi myös hyvin helposti kysyä tuntemattomista paikoista tai muista käsitteistä. Käyttäjä voi saada lisätietoa lähes mistä vain maalaamalla kyseisen käsitteen verkkosivun tekstistä, klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla Kysy Cortanalta. Kaivattu tieto aukeaa jälleen sivupalkkiin.

Cortana on myös mukana osoitepalkissa. Esimerkiksi ”sää”-sanan kirjoittaminen palkkiin antaa automaattisesti ensimmäiseksi tulokseksi tiivistelmän säästä, ilman tarvetta avata erillistä sivua.

Project Spartan on toistaiseksi varhaisessa vaiheessa eikä videolla näkyvä selain ole moniltakaan osilta lopullinen tuote. Tästä huolimatta selkeä ulkoasu ja monipuoliset Cortana-ominaisuudet vaikuttavat hyviltä. Toivoa sopii, että myös suomalaiset pääsevät nauttimaan Microsoftin virtuaaliapurista tulevaisuudessa.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi