Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-älypuhelimet nyt alessa Elisalla 27.11. asti! Klikkaa tästä

Nokian karttaosasto Here henkilökohtaistaa palvelujaan ostamalla Medio Systemsin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HERE-logoNokia – tai tarkemmin sanottuna sen Here-karttaosasto – on ilmoittanut ostavansa Medio Systemsin. Medio Systems on vuonna 2004 perustettu Seattlesta kotoisin oleva yritys, joka erikoistuu ennustavaan analytiikkaan. Alunperin Medio Systems lähti kehittämään kontekstiherkkää hakukonetta, mutta laajensi pian yrityksille tarkoitettuihin analyysi- ja ennustepalveluihin. Yritysostosta raportoi TechCrunch.

Medio Systemsin osaamisen avulla Nokia aikoo tarjota Heren käyttäjille henkilökohtaisempia karttapalveluita ja hakutuloksia, esimerkiksi sijainnin tai aiempien toimien perusteella. Heren Don Zereski kuvaa ajatusta toteamalla, että tulevaisuudessa kukin henkilö näkee hieman eri kartan.

Tämän yksityiskohtaisemmin suunniteltuja ominaisuuksia ei tässä vaiheessa kerrottu. Myöskään kaupan yksityiskohtia, kuten hintaa tai kauppaehtoja, ei ole julkistettu. Lisäksi Zereskin mukaan Here ei ole vielä päättänyt, pitääkö se Medio Systems -brändin elossa vai sulautetaanko yritys täysin osaksi Here-osastoa.

Medio Systems on sarjassaan jo toinen Heren lähiaikojen yrityskauppa. Aiemmin tänä keväänä Nokia nimittäin osti Desti-nimisen yrityksen. Kyseisen kaupan myötä Nokia toivoi lisäävänsä Here-palveluihin Sirin kaltaisia tekoäly- ja kielenprosessointi-ominaisuuksia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 
 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-iittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut