Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook kuuntelee ja tunnistaa kuuntelemasi musiikin ja katsomasi televisio-ohjelmat

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

Näin Facebook kertoo ennakkoon uudesta toiminnosta

Näin Facebook kertoo ennakkoon uudesta toiminnosta

Facebook on lisäämässä mobiilisovelluksiinsa uuden toiminnon, joka kuuntelee ja tunnistaa tilapäivitystä tehdessä kuunnellun musiikkikappaleen tai katsotun tv-sarjan.

Ainakaan toistaiseksi ominaisuus ei kuitenkaan vielä ole rantautunut käyttöön Suomessa.

Toiminto tulee osaksi Facebookin tilapäivityksen lisäämistä. Kun käyttäjä avaa tilapäivitystä luodessaan tekemisestä kertovan valikon (hymiökuvake), tuo toiminto jatkossa automaattisesti soivan musiikkikappaleen tai katsottavan televisiosarjan esiin tilapäivitykseen liitettävissä olevaksi vaihtoehdoksi.

Käyttäjän tulee hyväksyä toiminnon käyttöönotto ensimmäisellä kerralla, eli halutessaan toiminnon voi myös jättää ottamatta käyttöön. Facebook lievittelee yksityisyyshuolia myös sillä, ettei toiminnon tallentamia ääninäytteitä tallenneta mihinkään. Tuloksena saadut musiikkikappaleet ja televisiosarjat tulevat kuitenkin mainostajien tarkennusvaihtoehdoksi, joten mainostaja voi kohdistaa mainoksiaan esimerkiksi kaikille tietyn televisiosarjan katsojille tai musiikin kuuntelijoille.

Facebook tunnisti mitä puhelin kuuli soimassa

Facebook tunnisti mitä puhelin kuuli soimassa

 

Audiotunnistusominaisuus toimii vastaavasti kuin esimerkiksi suosittu Shazam-sovellus, joka on jo vuosien ajan tarjonnut musiikin tunnistamista.

Televisiosarjojen tunnistusominaisuus rajoittunee pidempään vain Yhdysvaltoihin, sillä sen osalta Facebook on solminut 160 sopimusta toistaiseksi yhdysvaltalaistelevisioyhtiöiden kanssa. Musiikin osalta Facebook tekee yhteistyötä suoratoistopalveluiden suurten nimien Spotifyn, Rdion ja Deezerin kanssa.

Toiminnon kautta jaettuihin tilapäivityksiin tulee muiden kuunneltavaksi joko lyhyt näytepätkä musiikkikappaleesta tai linkki televisiosarjan Facebook-sivulle.

Myös Applen on huhuttu integroivan musiikkitunnistustoiminnon osaksi tulevaa iOS 8 -käyttöjärjestelmäversiotaan.

A New, Optional Way to Share and Discover Music, TV and Movies from Facebook on Vimeo.

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi