Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ei ole helppoa: LG:n puhelinbisnes yhä tappiolla – uusi huippupuhelin tulossa

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat nyt 5 € alennuksen 1. kotiinkuljetuksestasi uutena käyttäjänä.)

LG G Pro 2

LG G Pro 2

Suurten puhelinvalmistajien tuloksista on tänään kuultu jo Microsoftille myydyn Nokian puhelinten katastrofaaliset luvut sekä Samsunginkin aiemmasta heikentyneet numerot. Myöskään LG:llä ei ole aihetta juhlaan, silla puhelinbisnes oli jälleen tappiollista.

Tänään LG vahvisti myös uuden G3-huippupuhelimen olevan tuloillaan.

Koko LG Electronicsin tulos pomppasi komeasti liikevaihdon noustua 1,2 prosenttia vuodentakaisesta. LG:n nettotulos kiipesi -64 miljardin wonin miinukselta nyt alkuvuonna 93 miljardia wonia eli noin 65 miljoonaa euroa plussalle. LG:n tulosta kasvatti televisiomyynti.

Älypuhelimista ja muista mobiililaitteista vastaavan Mobile Communicationsin kehitys oli kuitenkin tuloksen kannalta synkempää, vaikka liikevaihto nousikin kuusi prosenttia viime vuoden alusta 3,41 biljoonaan woniin eli 2,38 miljardiin euroon. Liiketulos oli 0,3 prosenttia tappiolla, kun vuosi sitten tammi-maaliskuussa liikevoittoa syntyi 4,1 prosenttia liikevaihdosta. Liikevoittomarginaali parani kuitenkin edeltäviltä viime vuoden kolmannelta ja neljänneltä neljännekseltä, jolloin nähtiin -2,6 ja -1,2 prosentin marginaalit.

LG:n älypuhelinten toimitukset kasvoivat 19 prosentilla vuodentakaisesta 12,3 miljoonaan puhelimeen. LG:n mukaan liikevaihtoa kasvatti muun muassa G Pro 2:n lanseeraus. LG:lle takapakkia tuli Korean kotimarkkinoilla, joilla on asetettu myyntirajoituksia operaattoreille.

Jatkossa LG odottaa markkinoiden kilpailun kovenevan ja kasvun olevan maltillista. LG aikoo kasvattaa myyntiään tuoteuutuuksien, kuten uuden G3-lippulaivamallin sekä L-sarjan edullisempien älypuhelinten vetämänä. Lisäksi tulosta aiotaan parantaa kustannuskilpailukykyä vahvistamalla.

LG:n mobiiliyksikön kehitys liikevoittoprosentin ja liikevaihdon suuruuden osalta

LG:n mobiiliyksikön kehitys liikevoittoprosentin ja liikevaihdon suuruuden osalta

(Mainos: Oletko Nordean asiakas? Ota käyttöön uusi Wrapp-sovellus ja saat 10 € rahaa takaisin korttimaksusta ravintolassa!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Antero

    Käsittämätöntä että tulokset huononee..Puhelimia kuitenkin ostaa jokainen…Alkaako ihmiset olla kyllästyneet huippuluureihin?… Perusluureilla rahat kotiin? :)

Tuoreimmat jutut