Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen iOS 7:ään todennäköisesti vielä merkittäviä muutoksia

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

Apple iOS 7:n eri toimintoja

Apple iOS 7:n eri toimintoja

Applen maanantaina julkistettu uusi iOS 7 -versio iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttöjärjestelmästä tulee kokemaan vielä todennäköisesti merkittäviä muutoksia ennen sen valmistumista sykysyllä.

The Next Webin mukaan maanantaina esitelty ja sovelluskehittäjille jaeltu iOS 7:n ensimmäinen beetatestiversio edustavat vielä pahasti keskeneräistä painosta tulevasta käyttöjärjestelmästä. Lisäksi maanantaina lavallakin esiteltiin jo tiettävästi tuoreempaa versiota kuin, mitä kehittäjille parhaillaan jaellaan. Tosin tarkemmista eroista ei ole tietoa.

Käyttöjärjestelmän kehittymisessä beetatestivaiheessa ei ole mitään uutta, mutta tällä kertaa vuorossa voi olla merkittävää hiontaa myös vielä iOS 7:n ulkoasuun. iOS 7:n käyttöliittymän aiempaan nähden täysin uutta suuntausta edustava ulkoasu on valmisteltu hurjalla, jopa lähes käsittämättömällä vauhdilla, vain noin 7-8 kuukaudessa sen jälkeen, kun entinen iOS-pomo Scott Forstall sai lähteä Applelta ja Applen design-johtaja Jony Ive otti vastuun myös iOS:n ulkonäöstä. Aiemmin iOS 7:n kehityksen raportoitiinkin kulkeneen aikataulustaan jäljessä, mutta loppujen lopuksi – kenties raportoidusti OS X -tiimiläisten avustamana – iOS 7 saatiin esittelykuntoon Applelle normaalissa aikataulussa.

Uudessa ulkoasussa kritiikkiä ovat keränneet ennen kaikkea uudet sovelluskuvakkeet. Myös niiden valmistelusta on nyt saatu lisätietoa. Ideoita kerättiin tiettävästi poikkeuksellisesti Applen markkinointi- ja viestintäosastoilta, minkä jälkeen design-puolen ihmiset alkoivat vasta hommiin. Lisäksi design-tiimit ovat tehneet työtä toisista erillään, mikä on johtanut kuvakkeiden erilaisiin tyyleihin. Nyt kuullun kuvakekritiikin jälkeen tuntuu melko todennäköiseltä, että Apple tulisi vielä uudistumaan ainakin osaa kuvakkeista ennen käyttöjärjestelmän valmista versiota.

iOS:n uudet toiminnallisuudet ovat saaneet yleisesti ottaen kiitosta osakseen (vaikka nekään eivät sinällään mitenkään mullistavia ole) ja niiden kehitys vaikuttaakin olevan jo paremmalla mallilla. Todennäköisesti monien toimintojen osalta kehitystyö olikin jo alkanut ulkoasu-uudistusta aiemmin.

Jo esiteltyjen uusien toimintojen jatkoksi voidaan iOS 7:ään mahdollisesti odottaa vielä jotakin erityisesti uudelle iPhone-sukupolvelle kehitettyä erikoisominaisuutta. Hyvä esimerkki tästä on parin vuoden takaa Siri, joka julkaistiin yhdessä iPhone 4S:n kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. Bill