Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Testissä fyysiset lisänäppämistöt tableteille

(Mainos: Moilta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 € / kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 € / kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Targusin lisänäppäimistö

Targusin lisänäppäimistö

Kaikki kunnia kosketusnäytölle. Mutta jos haluaa kirjoittaa tosissaan, lähes kaikki pitävät yhä fyysistä näppäimistöä parempana. Testissämme oli kuusi näppäimistöä, jotka toimivat yhdessä tabletin tai puhelimen kanssa Bluetoothin välityksellä.

Tableteille ja puhelimille tarkoitettujen, skandimerkkejä tukevien näppäimistöjen tarjonta on varsin rajallinen. Kaikissa tämän testin tableteissa kirjoitusmukavuus on saanut väistyä helpon kuljetettavuuden tieltä. Poikkeuksen tekee Targusin Bluetooth-näppäimistö, joka onkin ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi tietokoneen kanssa. Useimmissa tapauksissa näppäimistö on helppo yhdistää tablettiin Bluetoothin välityksellä. Ongelmaksi saattaa sekä Androidissa että Applen iOS-laitteissa nousta se, saako näppäimistöasettelun ja skandimerkit oikeisiin paikkoihinsa. Erityisesti Androidissa on eroja eri valmistajien ja käyttöjärjestelmäversioiden välillä. Helpoin ratkaisu on ladata erillinen sovellus, esimerkiksi External Keyboard Helper, joka antaa lisää asetus- ja valinnanmahdollisuuksia eri näppäimistöasettelujen välillä.

Logitech Ultrathin KB Cover

Logitech Ultrathin KB Cover

Tabletin tai matkapuhelimen etuina kannettavaan tietokoneeseen nähden ovat ensisijaisesti parempi liikuteltavuus ja akunkesto. Ergonomia sen sijaan on yleensä kannettavassa tietokoneessa parempi. MobiiliMaailman testissä olivat seuraavat näppäimistöt:

1. Belkin Your Type

Yhteensopivuus: uusi iPad ja iPad 2

2. Logitech Solar Keyboard Folio

Yhteensopivuus: uusi iPad ja iPad 2

3. Deltaco TB-119

Yhteensopivuus: iOS ja Android

4. Targus Bluetooth-näppäimistö

Yhteensopivuus: iOS ja Android

5. Logitech Ultrathin KB Cover

Yhteensopivuus: uusi iPad ja iPad 2

6. Deltaco TB-109

Yhteensopivuus: iOS ja Android

Lue koko näppäimistötestijuttu ja muita mielenkiintoisia testejä uusimmasta MobiiliMaailma-digilehdestä – voit ladata lehden tästä ilmaiseksi luettavaksi

(Mainos: Wolt-sovelluksella voit tilata ruokaa jo yli 400 ravintolasta. Lataa se tästä ja saat 5 ilmaista kotiinkuljetusta uutena käyttäjänä.)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi