Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mobiili.fi | 17.9.2014

Ylös

Ylös

Ei kommentteja

Samsungin tulevassa Galaxy S IV:ssä ei Samsungin suoritinta?

Suojakuoria väitetysti Samsung Galaxy S IV:lle MobileFunin julkaisemassa kuvassa

Suojakuoria väitetysti Samsung Galaxy S IV:lle MobileFunin julkaisemassa kuvassa

Samsungin tuleva tämän vuoden Android-lippulaivamalli Galaxy S IV ei todennäköisesti tule sisältämään Samsungin omaan suunnitteluun perustuvaa suoritinsirua. Sen sijaan tulevan Galaxy S IV:n sisältä löytyisi Qualcommin siru. Lisäksi väitetyistä Galaxy S IV:n suojakuorista on ilmestynyt verkkoon kuvia.

Aiemmin Samsungin on huhuttu kehittävän Galaxy S IV:stä useita eri siruilla varustettuja versioita. Ilmeisesti Samsungin omien sirujen, kuten kahdeksanytimisen Exynos 5 Octan, kanssa on ilmennyt ongelmia virrankulutus- ja lämpöongelmia. Samsungin sirusuunnitelmista on kertonut korealainen DT.co.kr-sivusto.

Viime aikoina erilaisten suorituskykymittausohjelmistojen tilastoista on myös paljastunut laitteita Qualcommin siruilla useilla eri Galaxy S IV -variantteihin kytkeytyvillä mallikoodeilla. Näillä näkymin Qualcommin suoritinsiru tulee siis löytämään tiensä myös esimerkiksi Galaxy S IV:n eurooppalaisversioon. Tietoja tukee myös Piper Jaffray analyytikko Gus Richard, joka tuoreessa raportissaan viittaa myös Samsungin ongelmiin oman sirunsa kanssa ja siirtymiseen Qualcommin asiakkaaksi Galaxy S IV:n osalta.

Mittausohjelmistojen perusteella Galaxy S IV:n sisälle löytäisi tiensä Qualcommin Snapdragon 600 -neliydinsiru 1,9 gigahertsin kellotaajuudella sekä Adreno 320 -grafiikkasuorittimella. Vastaava siru, tosin 1,7 gigahertsin kellotaajuudella, löytyy myös tuoreen HTC Onen sisältä.

Itse Samsung Galaxy S IV -puhelimesta ei vielä ole nähty luotettavia kuvavuotoja, mutta väitetysti nyt MobileFun tarjoilee kuvia Galaxy S IV:lle tarkoitetuista suojakuorista. Kuvien perusteella Galaxy S IV:n muotoilu olisi huomattavasti Galaxy S III:a kulmikkaampi ja liikkuisi enemmänkin samoilla linjoilla Galaxy S II:n kanssa.

Lisäksi huhujen mukaan Samsung esittelisi Galaxy S IV:n kaveriksi myös terveyslisävarusteen, joka mahdollistaisi muun muassa verenpaineen ja pulssin mittaamisen. Lisälaitetta säestäisi S Health -sovellus.

Samsungin odotetaan tämän hetken tiedon perusteella julkistavan Galaxy S IV:n omassa tilaisuudessaan 14. maaliskuuta. Aiempien huhujen mukaan Galaxy S IV:n näyttö olisi kooltaan 4,99 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920×1080 pikseliä ja kameran tarkkuus 13 megapikseliä, minkä lisäksi mukana olisi myös muun muassa tuki LTE-yhteyksille sekä kenties myös kosketuksettomille eletoiminnoille.

Markus Lehtiniitty on Mobiili.fitä nykyisin avustava entinen päätoimittaja. Voit seurata Markusta myös Twitterissä.

Seuraa Mobiili.fin juttuja

Jos pidit tästä jutusta, niin seuraa Mobiilia ja pidämme sinut ajan tasalla jatkossakin.

Voit myös tilata Mobiili.fin uutiskirjeen maksutta sähköpostiisi.