Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mobiili.fi | 22.9.2014

Ylös

Ylös

2 kommenttia

Sonyn tulevan kestävän lippulaivaälypuhelimen nimeksi Xperia Z?

Sony Yuga Mobile-review'n kuvassa

Sony Xperia Z (alias Yuga) Mobile-review’n aiemmin julkaisemassa kuvassa

Sonyn jo jonkin aikaa huhuissa pyörinyt Yuga-kehitysnimellinen yhtiön tuleva huippumalli saanee nimekseen Xperia Z. Asiasta on kertonut Xperia Blog, joka viittaa luotettavaan lähteeseensä.

Yuga-kehitysnimen lisäksi puhelin tunnetaan myös C660x-mallikoodilla ja se on vuotanut verkkoon useissa kuvissa jo aiemmin. Mobile-review-sivusto on jo julkaissut puhelimesta usein kuvin varustetun arvostelunkin.

Nyt Xperia Z:stä on nimen ohella saatu vielä myös jotain uutta muutakin tietoa. Sen pitäisi nimittäin myös olla tavallista kestävämpää tekoa, pölyn- ja vedenkestävä, joko IP55- tai IP57-sertifikaatin arvoisesti. Lisäksi uutuuden mitoiksi kerrotaan nyt 139 x 71 x 7,9 millimetriä. Painosta ei ole toistaiseksi tietoa.

Sony Xperia Z:n ominaisuuksien kohokohta on useiden muiden ensi vuoden Android-huippumallien tapaan viiden tuuman näyttö 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudella. Sen pitäisi myös sisältää tuoreiden tietojen mukaan Sonyn aiemmistakin laitteista tutun OptiContrast-tekniikan heijastusten vähentämiseksi.

Muita aiemmin paljastuneita uutuuden ominaisuuksia ovat muun muassa 12 megapikselin kamera, neliytiminen Qualcommin Snapdragon S4 Pro -siru ja kahden gigatavun RAM-muisti, tuki LTE-yhteyksille sekä myös micro-HDMI-liitäntä. Käyttöjärjestelmänä laitteesta tulee löytymään Androidin Jelly Bean -painos.

Xperia Z:n julkistusta odotellaan heti vuodenvaihteen jälkeen tammikuun alkupuolella järjestettävien CES-messujen yhteyteen.

Markus Lehtiniitty on Mobiili.fitä nykyisin avustava entinen päätoimittaja. Voit seurata Markusta myös Twitterissä.

Seuraa Mobiili.fin juttuja

Jos pidit tästä jutusta, niin seuraa Mobiilia ja pidämme sinut ajan tasalla jatkossakin.

Voit myös tilata Mobiili.fin uutiskirjeen maksutta sähköpostiisi.

Kommentit